Konsten att tillllllllaga struts

Köttinformation

 

Strutsens kött är rött, mört och nyttigt. Till utseendet liknar det nötkött men har grövre fibrer och mindre insprängt fett. De grova fibrerna gör att köttet drar åt sig marinader relativt snabbt. Eftersom köttet är så magert går det också bra att frysa.

 

Vid tillagning blir resultatet bäst på lägre temperaturer under längre tid. När köttets innertemperatur är 67°C är det fortfarande rosa och saftigt. Vid stekning i stekpanna, sänk värmen när ytan fått fin färg. Låt sedan köttet steka långsamt.

 

Strutskött lämpar sig bra för grillning. Även här gäller det att tillagningen bör ske på låg temperatur. Öka avståndet till den glödande kolen när köttet fått färg eller linda in det i folie. Det går bra att använda strutskött i grytor. Köttet faller sönder precis som nötkött om det kokar för länge.

 

Köttet mörknar snabbt av syret i luften. Efter 6 timmar med luftkontakt är köttet nästan helt svart. Det gör inte köttet sämre men kanske mindre tilltalande. Hållbarheten är densamma som för nötkött.

 

Strutskött har blivit uppskattad av hälsomedvetna konsumenter. Jämfört med nötkött och kyckling har det låga värden av både kolesterol och fett samtidigt som proteinhalten är relativt hög.

källa: http://brobystruts.com/strutskott.htm
Bonuslänk: http://www.ostragoinge.se/TURISM/Bo/
/hallelulius :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0