Sommar inlägg!!

Hej på er kära bloggläsare!

Jag hoppas verkligen att ni har det skönt i värmen, för nu är ju sommaren här och fåglarna kvittrar, gräset växer så man knappt hinner klippa det innan ligger där kämpandes för sitt liv i något slags övermuterat gullviva (Primulaveris) (se bilden på mammas nya blomma och mamma :D)

Mamma och hennes gullviva (Primula veris)


Nä.. nu skoja jag ju bara med er. Men jag ska fortsätta i naturen i det här inlägget. Jag vill nämligen ta tillfället i akt att diskutera: varför hoppar fiskar upp över ytan. När man t. ex. fångat en redig baddare på kroken så hoppar fisken ganska ofta upp ur vattnet för att komma loss! varför i hela världen göra den det? Fattar den inte att dens bästa chans är i vattnet och att de tar antagligen jätte mycket energi att hoppa omkring så där!?

Oraklet Wikipedia skriver: Fish are aquatic vertebrates that are typically cold-blooded; covered with scales, and equipped with two sets of paired fins.... (bla bla bla)

Jag är inte säker på vad som står här, MEN ordet aquatic måste ju ha något att göra med fiskar+vatten=fiskar stanna i vatten för att ha en chans i, låt kalla det en misslyckad matning utförd av en fiskare som inte alls har för avsikt att mata fisken utan vill själv ta del av fisken diverse muskler och annat gottgott man han hitta när man köttar upp en fisk.

JA jag är förvirrad!? Lämna en kommertar över detta ämne, eller något annat ämne, tycker det bara är kul att få komentarer. MEN MEN japp japp.

Frukta inte (fiskarna är nog snälla någonstans)

// GBG:an

RSS 2.0