Eldsvåda.



/hallelulius

Seriöst Inlägg #01 (?)

Vill först utfärda en varning: Detta inlägg kan innehålla någon slags seriositet och även ha någon slags substans samt verklighetsförankring.

Prestationer.

Det ligger så sjukt mycket i det ordet. Både positiva och negativa saker. Det gäller att hitta det positiva.

Prestationer.

Det innebär så sjukt mycket. Både bra och dåliga saker. Det gäller att hitta det bra.

Prestationer.

Jag kan ofta fastna på fel saker har jag upptäckt. Lite som att bara se hålen i en ost. Bara bli irreterad på socken som är borta istället för att ge kärlek till den som är kvar. Tycka det är jobbigt att rummet blir stökigt istället för att vara glad för att man har mycket saker att fylla det med. Se det som går dåligt istället för det som går bra om man ska prata om prestationer. 

Men ibland, så fastnar man på rätt saker. Ibland. Det gäller att hålla kvar vid dessa ibland och göra dem till då och då, en gång i veckan, varannan dag, varje dag, varje stund. Hur gör man?

Det borde ju inte vara så himla svårt. Ändå har jag ingen lösning. Jag skulle säkert kunna sitta och tänka på detta i veckor utan att bli klokare. Eller jo... Lite klokare hade jag nog blivit men jag hade inte löst det.

Kanske är det också den klokheten man behöver för att gå vidare, avancera lite.. Ett steg i taget. Steg som leder närmare och närmare målet. Vad det nu än är.

Nu ska jag leta klokhet

//hallelulius

Konsten att tillllllllaga struts

Köttinformation

 

Strutsens kött är rött, mört och nyttigt. Till utseendet liknar det nötkött men har grövre fibrer och mindre insprängt fett. De grova fibrerna gör att köttet drar åt sig marinader relativt snabbt. Eftersom köttet är så magert går det också bra att frysa.

 

Vid tillagning blir resultatet bäst på lägre temperaturer under längre tid. När köttets innertemperatur är 67°C är det fortfarande rosa och saftigt. Vid stekning i stekpanna, sänk värmen när ytan fått fin färg. Låt sedan köttet steka långsamt.

 

Strutskött lämpar sig bra för grillning. Även här gäller det att tillagningen bör ske på låg temperatur. Öka avståndet till den glödande kolen när köttet fått färg eller linda in det i folie. Det går bra att använda strutskött i grytor. Köttet faller sönder precis som nötkött om det kokar för länge.

 

Köttet mörknar snabbt av syret i luften. Efter 6 timmar med luftkontakt är köttet nästan helt svart. Det gör inte köttet sämre men kanske mindre tilltalande. Hållbarheten är densamma som för nötkött.

 

Strutskött har blivit uppskattad av hälsomedvetna konsumenter. Jämfört med nötkött och kyckling har det låga värden av både kolesterol och fett samtidigt som proteinhalten är relativt hög.

källa: http://brobystruts.com/strutskott.htm
Bonuslänk: http://www.ostragoinge.se/TURISM/Bo/
/hallelulius :)

Ett inlägg om Indien



/Hallelulius

RSS 2.0